NL▾

Wintersport

Dichtsbijzijnde skigebieden
  • Herlikovice (Vrchlabi, 15 km.)
  • Spindleruv Mlyn (25 km.)
  • Cerny Dul (30 km.)
  • Janske Lazne (35 km.)
  • Pec pod Snezkou (50 km.)

Ski- en snowboard verhuur


Ski- en snowboardles


Overige


Deel deze pagina

Wintersport

De Tsjechische bergen kunnen niet vergeleken worden met het machtige massief van de Alpen, maar zijn schilderachtig, afwisselend, gezellig en kleinschalig. De gunstige geografische ligging van Tsjechië biedt uitstekende ski-omstandigheden, zelfs in lager gelegen gebieden. Skiën in Tsjechië is relatief goedkoop en de pistes worden goed onderhouden. De skigebieden in het Reuzengebergte zijn geschikt voor jong en oud en voor alle niveaus.

WINTERSPORTGEBIEDEN
In de omgeving van de vakantiewoning zijn diverse skigebieden die goed bereikbaar zijn met de auto. Het dichtstbijzijnde skigebied is Herlikovice in Vrchlabi op 15 km. afstand. De pistes hebben een totale lengte van ruim 12 km. en voor de fanatieke snowboarders is er een Snowpark. Spindleruv Mlyn (op 25 km.) is het grootste, hoogste en populairste skigebied van de Tsjechië. Het bestaat uit 3 skigebieden die met elkaar verbonden zijn door een gratis skibus. In totaal vindt u hier 25 kilometer piste en u skiet midden tussen de uitgestrekte bossen.

Janske Lazne en Pec Pod Snezkou zijn de twee andere grotere skigebieden in het Reuzengebergte. Janske Lazne ligt op een afstand van ongeveer 35 km. van de vakantiewoning en telt 11 km. aan pistes variërend van blauw tot zwart. De hoogste berg (1602 m.) van Tsjechië, de Snìžka, ligt in het populaire skigebied Pec Pod Snezkou. Het skigebied ligt op ongeveer 50 km. van de vakantiewoning. Ook dit skigebied is geschikt voor alle niveaus. In de omgeving zijn ook wat kleinere skigebieden, maar zeker niet minder interessant. Voorbeelden zijn Cerny Dul en Mladé Buky.

SKIËN EN SNOWBOARDEN
In de genoemde skigebieden worden voldoende faciliteiten aangeboden voor de wintersporter. Ook voor snowboarders zijn er voldoende mogelijkheden. Bij de grotere skigebieden zijn er aparte gedeelten geschikt voor snowboarders. Op de skipistes of in de omringende plaatsen kunt u skimaterialen huren en / of u aanmelden bij een skischool. Voor kinderen zijn er speciale skiklasjes. De skileraren spreken over het algemeen goed Duits of Engels.

LANGLAUFEN
Het Tsjechische gebergte leent zich uitstekend voor het langlaufen. Misecky, net buiten het centrum van Spindleruv Mlyn, heeft de hoogst gelegen loipen van het land (toegang via de Medvedin stoeltjeslift). Uitrusting is voor een gering bedrag te huur. Er ligt een netwerk van meer dan 100 km. in Spindleruv Mlyn, dat deel uitmaakt van een totaal van 350 km. aan loipen in het Reuzengebergte. Enthousiaste langlaufers kunnen ook in Janske Lazne hun hart ophalen. Op de goed onderhouden loipes van Cerna Hora kan men heerlijk langlaufen en genieten van prachtige vergezichten op het Reuzengebergte.

SNEEUWHOOGTE
Er ligt 's winters altijd sneeuw in het Reuzengebergte. Het ene jaar al vroeg in het seizoen, het andere jaar wat later en de ene keer wat meer dan de andere. De pistes liggen niet erg hoog. De sneeuwzekerheid ontleent het gebied dan ook niet aan z'n hoge ligging, maar aan klimatologische omstandigheden. Koude lucht van de Noordpool komt op haar route naar het zuiden -na de Scandinavische bergen- als eerste gebergte het Reuzengebergte tegen. Hier botst koude lucht met vochtige lucht. Resultaat: sneeuwval.

Bent u benieuwd naar de actuele sneeuwhoogte in het Reuzengebergte? Klik dan hier!


FilterKlik op een icoon voor
meer informatie
Weersverwachting
Vidochov
Weeronline.nl - Meer weer in Vidochovweeronline.nl Altijd jouw weer